believe we possess the resources and talents, but never made the decisions, goals or managed urgency of resources and time to fulfill the mission - John F. Kennedy

Benut je marketing potentie!

Lanceer je marketing naar een hoger niveau

De grootste interne uitdaging van marketingteams is om de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Vaak ontbreekt het aan tijd en aandacht om het interne vakmanschap te ontwikkelen, laat staan de resources te bepalen en verkrijgen die daarvoor nodig zijn.

Missie Marketing Maturity gaat uit van een drietrapsraket om marketingteams naar een hoger niveau te lanceren:

 

Missie Marketing Maturity
 • Mindset:

  De mindset achter Marketing Maturity is dat in de optimale inzet van marketing de kwaliteit van de input (marketingteam en -proces) vaak een knelpunt is voor de kwaliteit van de output (marketingactiviteiten en -uitingen). 

  Marketingafdelingen moeten daarom werken aan proces waarin een combinatie van mindset, skillset en toolset intern ontwikkeld en duurzaam geborgd worden. Zo wordt de marketingafdeling kritischer, zelfstandiger en verantwoordelijker, en naar een hoger niveau getild.

 

 • Model:
  Mindset, skillset en toolset worden vertaald naar de 6 belangrijkste factoren die marketing succesvol maken: strategie, mensen, content, kanalen, data en tools.
  Het Marketing Maturity Model biedt:
  • Inzicht: eenvoudig te zien waar men staat met betrekking tot marketing-ontwikkelingen die de grootste impact op de organisatie hebben
  • Een objectieve evaluatie om op die online ontwikkelingen te sturen en de noodzaak van online investeringen te onderbouwen.
  • Een praktisch en vooruitstrevende roadmap als instrument om het marketingteam en -inzet naar een steeds hoger niveau van Marketing Maturity te brengen.
  • Een onafhankelijk en kritische advies- implementatie- en/of sparringpartner.

 

 • Methode:
  Elke investering of verandering kost energie, tijd en/of geld. 

  Daarom heeft Marketing Maturity het M.A.S.T.E.R.-plan ontwikkeld, en het bestaat uit alle ingrediënten die veranderingen en investeringen succesvol maken. Laat niets aan het toeval over en ga methodisch te werk om je interne groei succesvol te maken.

Iedereen kan mee op missie Marketing Maturity, volledig gratis, de methodiek en het model mogen vrij gebruikt worden*.

 

 

 

*Het Marketing Maturity mag gebruikt worden onder Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.